نگهداری از ظروف چوبی

هر آنچه لازم است در مورد ظروف چوبی بدایند

همه چیز درباره ظروف چوبی:


از دوران باستان تا به امروز ظروف چوبی در حال تحول و تکامل بوده اند و انسان‌ها از چوب برای ساخت قاشق کاسه و بشقاب و … برای سرو بهتر غذا استفاده می‌کردند . محدودیت استفاده از چوب برای ظروف در گذشته بسیار زیاد بوده است اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی ، ما انواع ظروف آشپزخانه‌ای را با استفاده از چوب تهیه می‌کنیم و به این باور رسیده‌ایم که ظروف چوبی یک ایده عالی برای تحول آشپزخانه شماست ، در ادامه با ما همراه باشید تا بهتر ظروف چوبی را بررسی کنیم.

تاریخچه ظروف چوبی در دنیا:

البته به طور دقیق نمی توان عنوان کرد که دقیقا چه زمانی ، استفاده از چوب برای ساخت ظروف مختلف آغاز شده است . اما طبق شواهدی که به دست آمده است ، در حدود ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد در حاشیه رود نیل . افراد از چوب برای ساخت وسایل مختلف استفاده می کردند . یکی از قدیمی ترین قبایل که از چوب استفاده می کردند ، مصری ها بودند . همچنین یافته هایی در کشور چین وجود دارد که نشان می دهد ، در حدود ۱۱۲۲ سال قبل از میلاد ، وسایل و ظروف چوبی در این کشور استفاده می شد . البته تاریخچه استفاده از چوب برای ساخت وسایل مختلف ، به زمان های بسیار دور از این تاریخ ها بر می گردد . طبق تحقیقات دانشمندان انسان های اولیه نیز ، از چوب استفاده های زیادی داشتند . و برای ساخت وسایل و تجهیزات مختلف از چوب استفاده می کردند .

مهمترین نکات برای خریداری ظروف چوبی :


۱- اولین نکته برای خرید یک ظروف چوبی نوع چوب است
۲-کاربرد ظروف ( سرو سالاد ، سرو انواع نان ، و پنیر سرو دسر و میوه )
۳-ظاهر زیبا ظروف

انواع چوب و کاربردهای آنها:


ما در یکی از وبلاگ‌های تی تی وود سعی کرده‌ایم که شما را با انواع چوب و کاربرد آنها آشنا کنیم. (مطالعه)

چرا باید از ظروف چوبی در آشپزخانه استفاده کنیم یا مزایای استفاده از ظروف چوبی در قلب خانه:

1- احساس خوب: ظروف چوبی حس و حال جنگل و آرامش و طبیعی بودن را به شما می‌بخشد و حتی رنگ گرم چوب احساس شادمانی را انتقال می‌دهد ظروف چوبی برای کسانی که دوستدار چوب هستند گزینه مناسبی است.

2- به راحتی آسیب نمی‌بیند و آسیب نمی‌زند: ظروف چوبی به راحتی خراب نمی‌شود و می‌توان سال‌های سال از آن استفاده کرد یکی از پرطرفدارترین وسیله پرکاربرد چوبی قاشق و ملاقه است که باعث ماندگاری وسایل در آشپزی می‌شود و از خراب شدن قابلمه و حتی خط و خش ظروف جلوگیری می‌کند.

3- گرما را انتقال نمی‌دهد: هنگام آشپزی استفاده از قاشق‌ها یا ملاقه‌های چوبی رایج است زیرا که با گذشت زمان و روی حرارت بودن ملاقه یا قاشق گرما به آن انتقال پیدا نمی‌کند و دست را به هنگام آشپزی یا پخت و پز نمی‌سوزاند.

4- جذب نشدن میکروب و باکتری: یکی از مسائلی که ظروف چوبی را از دیگر ظروف جدا می‌کند خواص ضد باکتری و ضد میکروب بودن آن است چوب به هیچ عنوان اجازه رشد انواع میکروب باکتری و قارچ را بر روی سطح خود نمی‌دهد. ظروف چوبی انتخابی بهداشتی حسوب می‌شود.

5- دوستدار محیط و قابل تجزیه: از آنجایی که چوب از طبیعت به دست می‌آید خیلی راحت هم به طبیعت باز می‌گردد و هیچ آسیبی به طبیعت وارد نمی‌کند. ظروف چوبی آسیب رساندن به محیط زیست را کاهش می‌دهد و باعث کم کردن اثرات زیست محیطی است.

شرایط نگهداری از ظروف چوبی:


نگهداری از ظروف چوبی یک رکن مهم برای ماندگاری بیشتر آنهاست.

استفاده از روغن گیاهی مخصوص چوب: ظروف چوبی یک لایه محافظ دارند که ممکن است بعد از استفاده مکرر و شست و شو از بین برود و باعث خشک شدن و ترک برداشتن چوب شود می‌توان با استفاده از روغن‌های گیاهی طبیعی از این روند جلوگیری کرد. انواع روغن‌های طبیعی که می‌توان برای چرب کردن و براق کردن ظروف چوبی از آنها استفاده کرد مانند:( روغن زیتون ، روغن کنجد ، روغن گردو ، روغن آفتابگردان ).

1- روغن زیتون: روغن زیتون یک روغن گیاهی و طبیعی است که باعث ماندگاری و براق شدن ظروف چوبی می‌شود و آسیبی به ظروف شما وارد نمی‌کند. شما می‌توانید با استفاده از این روغن سطح ظروف خود را چرب کرده و از آنها محافظت کنید.

2- لیموی تازه: با استفاده از لیموی تازه برای ضدعفونی کردن ظروف چوبی هر چند مدت یکبار می‌توان استفاده کرد. لیموی تازه را از وسط به دو تکه مساوی تقسیم می‌کنیم و به طور مستقیم به روی ظروف چوبی می‌کشید که ظروف ضدعفونی شوند.

3-شستشو ظروف چوبی: برای شست و شوی ظروف چوبی از یک اسکاج نرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید. از ماشین ظرفشویی برای استفاده ظروف استفاده نکنید. ظروف را به صورت طولانی در آب غوطه ور نکنید.

4- محدودیت استفاده از ظروف چوبی در سرو غذا: باید سعی کنیم که از این ظروف چوبی با ارزش برای سرو غذاهای داغ مثل سوپ خورشت و برنج و… استفاده نکنیم که لایه نگهدارنده از بین برود. از شستشوی زیاد آنها پرهیز کنید. آنها را بعد از شست و شو خشک کنید. شما عزیزان می‌توانید برای سرو غذاها و تنقلات و به خصوص پذیرایی از این ظروف زیبا استفاده کنید که ماندگاری ظروف خود را بالا ببرید.

زیباسازی آشپزخانه و تنوع در ظروف:

این ظروف منحصر به فرد چوبی به شما این امکان را می‌دهد که آشپزخانه و دکوراسیون شما را چند برابر زیباتر جلوه دهد با استفاده از چوب تحولی چشمگیر را به آشپزخانه و حتی خانه بدهید. تنوع در ظروف آشپزخانه باعث تقویت روحیه شما می‌شود و شما را آسوده خاطر از دوام و نگهداری آسان این ظروف. ظروف چوبی گزینه ایده آل برای سرو غذا از جمله سالاد و دسرهای مختلف حتی میوه است.

سخن آخر:

ظروف چوبی جمعی از زیبایی و احساسات خوب است و شادابی را به ما و حتی آشپزخانه انتقال می‌دهد دوام و ماندگاری این ظروف بهترین گزینه برای استفاده از آنها در کاربردهای مختلف و زیاد است.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشه است. ما سعی کردیم در این وبلاگ توضیحاتی را به صورت کامل درباره ظروف چوبی مزایا و معایب اون‌ها بررسی کنیم که تصمیم گیری شما برای انتخاب بهتر را فراهم کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *